Thursday, December 22, 2016

Evo, kako izmjeriti PH Air Hidroponi

U Easy načina za mjerenje vode pH Hidroponi http://slosa.blogspot.com/2016/07/cara-mengukur-ph-air-hidroponik.html  Da bi biljka produktivni, mnogi faktori moraju biti uzeti u obzir, od kojih je jedan pH vode.

Kiselost vode će utjecati na plodnost biljke. Nažalost, voda pH faktor je često previdi iako je štetan za biljke.

Održavanje odgovarajuće pH u hidroponi sustava (hidroponski sustav) će spriječiti kemijsku reakciju negativno hidroponski hranjivu otopinu.

Visoka razina pH može uzrokovati blokadu kanala hydroponic sustava, što je rezultiralo ozbiljnim problemima.

Što je pH?

Iako je točan smisao je nepoznat, a procjenjuje se da je pH je kratica za "moć vodika". PH je mjerenje razine kiselosti ili lužnatosti u vodenoj otopini. Ona se mjeri na skali od 1 do 14, gdje je dno i vrh razmjera kiseline mogu biti alkalna.

Što znači pH u hidroponi?

U hidroponi, idealan pH razinu ili standard za biljke je između 5,5 i 6,5.

Razina pH je idealan za apsorpciju esencijalnih makro i mikro hranjivih tvari za biljke korijena. Prisutnost makro hranjivih tvari kao veći dušika, fosfora i kalija se nalaze u tom rasponu znači da je biljka će rasti optimalno.

Ako ste previše ekstremna mjera pH razina zatim svoje biljke neće apsorbirati odgovarajuće hranjive tvari i da će biti slab i može na kraju umrijeti.

Senzor PH stavlja na rub spremnika za vodu s vrha senzora potopljeni. Svrha dijela osjetnika terendamnya prema vodi je za mjerenje razina pH u vodi. O Led Grow Light svjetiljka stimulans biljka / Led rasti svjetlo se koristi kako bi se biljke obavljaju fotosintezu, kada je intenzitet svjetlosti je manje. U upotrebi svjetiljka spojeni na relej koji je integriran sa senzorom za svjetlo. Testiranje senzor temperature / LM35 provodi u zraku - uvjetovan znati točan temperaturni senzori već detektirati temperaturu točno.

Kada je dodavanje ppm Nutrition podesi na starosti biljke i suhe tvari koristi se mjerenje koncentracije hydroponic biljaka. Imajte na umu da osim PPM razine kiselosti pH / voda je važan faktor za mjerenje mogu koristiti pH metar.

Zaključak je miješati vodu i hranjive tvari prije mjerenja TDS vodu i ne čekati predugo u krutim poziciji nakon miješanja. Za TDS dubine prilikom mjerenja približno 5 cm od vrha

Obje od tih parametara postaje vrlo važno za uspjeh hydroponic uzgoj. Izvođenje periodične provjere, te osigurati koncentracije hranjivih soli prema vrsti postrojenja i njegove potrebe u svakoj fazi rasta. Dobra ideja kupiti metar EZ ili TDS metar za tečnost u hydroponic biljke.


No comments:

Post a Comment