Wednesday, January 11, 2017

Kako lako Sadnja Leucaena zajedno klasifikaciji

Lamtoro, petai porculan, ili petai Selong je http://slosa.blogspot.com/2016/04/klasifikasi-dan-cara-budidaya-lamtoro.html vrsta grmova iz plemena Fabaceae (Leguminosae, mahunarke), koji se često koristi u pošumljavanja ili sprečavanje erozije. Podrijetlom iz tropske Amerike, ova biljka je već stotinama godina uveden je Java u korist poljoprivrede i šumarstva, [6], a zatim se proširio na druge otoke u Indoneziji. Ova biljka u Maleziji zove petai skakavce.

Leucaena (Leucaena leucocephala L.) lamtoro u znanstvenim terminima naziva Leucaena leucocephala L. lamtoro uglavnom dolaze iz Filipina s div ipil-ipil ime koje u prijevodu znači labavo div div dok ipil-ipil dolazi s Filipina to znači lamtoro. Tako je div ipil-ipil znači lamtoro diva, ali lamtoro u Indoneziji postao lamtoro Gung.

kalcifikacija Lamtoro

U sistematika biljaka lamtoro su kako slijedi:
Britanija: Plantae
Odjel: Magnoliophyta
Klasa: Magnoliopsida
Naručivanje: bobolike
Obitelj: Fabaceae
Rod: Leucaena
Vrsta: Leucaena leucocephala L

Sjeme za nabavu

Lamtor sjemena u sjeme potječe iz matičnih stabala koja imaju ravnu prtljažnik, guste krošnje, ima visoku grananja, zdravom stanju, te je od starosti. Dopustite mi da se više praktično, možete kupiti sjeme lamtoro u www.tokotanaman.com jer kvaliteta je apsolutno pouzdana.

Nakon što je sjeme lamtoro trebate je lako dostupna, a sada je vrijeme da napravite izbor. Odaberite sjeme koje imaju klijavosti više od 80 posto. Odlikuje se potapanja sjemena kada se stavi u vodu, oblik sjemena je savršena i bez rupa, kao i veličina sjemena je dosta velik i izgleda uniformu.

Izrada kreveta

Proces počinje s povišenom krevetu za pripremu zemljišta za sijanje najmanje 5 x 1 metar. Osim toga, zemlja je bila iskopana pretvorila u labavu strukturu. Provjerite stanje tla, ako je preglasno možete dodati pijesak koliko je 1/3 volumena tla kako bi se u krevet.

Ne zaboravite ukloniti sve nečistoće sadržane u tlu i korijenja, kamenja i smeća. Potom je podloga na krevetima su oko 10-15 cm viši od okolne površine. Tako da ležajevi nisu lako srušila, možete staviti drvo, kamen ili bambus kao potporni nasipa.

Lamtoro koristi kao zelena gnojidba oploditi tlo da mladi dijelovi kao što su lišće, stabljike i batang.Untuk dodavanja organskih tvari u tlo i drugih elemenata, posebice dušika (N). Lamtoro kategorizirani kao zeleno gnojivo jer ima bakteribakteri Rhizobium u prilogu do korijena ove biljke.


No comments:

Post a Comment