Monday, February 13, 2017

Prednosti i nedostaci hidroponi rasti Plant

Prednosti i nedostaci Hidroponi http://slosa.blogspot.com/2016/04/kelebihan-dan-kekurangan-bercocok-tanam-hidroponik.html kultiviranja hydroponic uzgoj je jedan od načina da se razvije biljke s jednostavnom tehnikom bez tla i vode. Mnogi postupci mogu se primijeniti u ovom hydroponic biljke. Hidroponski sustav je najpopularniji i široko implementiran pogotovo za početnike je os hidroponi sustav (fitilj) i plutajući hidroponski sustav (plutajući sustav).

Prednosti i nedostaci biljka raste Hidroponi - Hidroponi je izvedeno iz grčkog hidro znači voda i ponous znači rad. Odgovarajući značenja, uzgoj hidroponski uzgoj je tehnologija koja koristi vodu, hranjive tvari i kisik. Neke od prednosti i nedostataka hidroponi sustava u odnosu na konvencionalne poljoprivrede su:

Ekološki prihvatljiv. Ovaj sustav se smatra ekološki prihvatljivija zbog gnojiva i hranjivim tvarima koriste keperairan neće teći oko njega. Hranjive tvari i gnojiva te pesticida koji se koriste u hidroponi sustava rješavat će se samo u spremniku koji drži vodu u hydroponic metodu.
Jednostavno i učinkovito. Hidroponi koristi hranjive tvari i hranjivih tvari koje su pročišćene tako da biljka može rasti optimalno i sigurno lakše održavanje od konvencionalnih obrezivanje sustava koji koriste tlo medij sadnju.
Može se saditi vani ili u zatvorenom prostoru. Hidroponi pružiti praktičnost za sve one koji žele vrt unatoč žive u malom prostoru čak Ova metoda se može koristiti za rast usjeva diteras kuću ili stan koji nema puno prostora terbu

Ako nedostaci su kako slijedi
Oprema koja se koristi u postupku hydroponic može biti kompliciranije od onih koji se koriste u konvencionalnim postupcima.
Kad sadnju i brigu za biljke, vode i hranjivih tvari razine mora se održavati dobro, jer kada je nedostatak hranjivih tvari biljke ne mogu rasti dobro.

Hidroponski podloga je hidroponski sustav koji ne koristi vodu kao medij, ali skloniji koristiti solidnu medij (osim zemljišta) koje se mogu apsorbirati vodu, hranjive tvari i kisik, a također podržava korijenjem biljaka, kao i tla. Materijali koji se koriste kao supstrati u hydroponic podloge su riža mahuna, šljunak, pijesak, kamen plavac, Rockwool, cocopeat i spužve. Mediji moraju biti sterilni, može pohraniti vodu privremeno i bez hranjivih tvari. Služi kao skladištenje vode i hranjivih tvari, a također i kao mostobran korijena. Za opskrbu hranjivih potrebe ishrane vode pomoću sustava za navodnjavanje kapanjem.


Source: slosa.blogpsot.com

No comments:

Post a Comment